Maandag 29 november 09.30 – 16.30 uur in de Rijtuigenloods, Amersfoort

Hoe voorkom je dat kinderen uit kwetsbare gezinnen in een kliniek of groep terecht komen? Hoe zorg je ervoor dat een tijdelijke opname altijd deel uitmaakt van een ambulant traject? Hoe werk je je samen met een gezin aan een goede balans tussen draagkracht en draaglast, in plaats van je alleen te richten op het complexe ‘probleem’ van een kind of ouder? Hoe werk je daarbij samen met andere (jeugdhulp)professionals? Hoe (ver)draag je veiligheidsrisico’s en het niet-weten? Wat zegt de wetenschap over gezinsgericht werken? En wat kun je als professional nu al anders doen in je dagelijkse werkpraktijk?

Deze vragen staan centraal tijdens het congres Alle kinderen wonen thuis?! – Gezinsgerichter werken in de jeugdhulp op 29 november 2021 in de Rijtuigenloods in Amersfoort.

Laat u inspireren door collega-professionals, ervaringsdeskundigen, wetenschappers en sprekers binnen en buiten het jeugddomein in de ochtend. En ga ‘s-middags aan de hand van thema’s en goede praktijkvoorbeelden aan de slag met uitdagende ambities. Ontmoet en leer van collega’s uit andere domeinen van de jeugdhulp uit het hele land.

Voor wie?

Kinder- en jeugdpsychiaters, psychologen, orthopedagogen, sociotherapeuten, gezinsbehandelaars, psychiatrisch verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, jeugd- en gezinswerkers, en ervaringsdeskundigen, die werken:

  • in de ambulante, open of gesloten verblijf in de jeugd-ggz, gehandicaptenzorg of jeugd- en opvoedhulp;
  • in de volwassenenpsychiatrie;
  • bij de jeugdbescherming en – reclassering, Raad voor de Kinderbescherming of Veilig Thuis;
  • bij lokale teams en huisartsenpraktijken.

En hun managers en bestuurders.

Bekijk hier het programma.

Inschrijven en accreditatie

Deelname aan dit congres is gratis. Accreditatie wordt aangevraagd bij de verschillende beroepsverenigingen.

Let opde reacties op de save the date waren overweldigend. Schrijf u snel in via het officiële inschrijfformulier waarin u ook uw keuze voor de workshops aangeeft. Er is plaats voor maximaal 300 deelnemers. Bij over-inschrijving kijken we naar de volgorde van binnenkomst en de balans van deelnemers uit verschillende organisaties en sectoren. Op het congres zelf hoort u voor welke workshops u bent ingedeeld waarbij wij uiteraard rekening houden met uw opgegeven voorkeur. 

Mocht u daarna alsnog verhinderd zijn, laat het ons dan z.s.m. weten via [email protected], zodat uw plek naar iemand op de wachtlijst kan gaan. 

Inschrijven

Coronamaatregelen: Op dit moment hebben we nog te maken met de coronamaatregelen van de Rijksoverheid. Voor deelname aan het congres houden wij ons aan de op dat moment geldende maatregelen van de Rijksoverheid (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/coronatoegangsbewijs).

Het congres Alle kinderen wonen thuis?! – Gezinsgerichter werken in de jeugdhulp is een initiatief van BGZJ (de samenwerking van Jeugdzorg Nederland, de Nederlandse ggz, VGN en VOBC), StroomOP en het Ondersteuningsteam Zorg voor de Jeugd (OZJ) met medewerking van het Trimbos-Instituut en Gemeente Amsterdam.

Samen naar steeds betere jeugdhulp. Waarbij kinderen thuis wonen en we gezinsgerichter werken. Doet u mee?