In StroomOP, de podcast voor steeds betere jeugdhulp onderzoeken we hoe we kinderen met complexe problemen de juiste steun en begeleiding kunnen geven, waardoor ze stevig in het leven kunnen staan. Ook willen we leren wat er nodig is om complexe problemen zo veel mogelijk vóór te blijven. In acht afleveringen spreekt wetenschapsjournalist Malou van Hintum met bevlogen jeugdhulpprofessionals over hoe volgens hen de jeugdhulp beter kan. Vandaag beter dan gisteren, en morgen beter dan vandaag.

Aflevering 1:
Hoe minder JeugdzorgPlus, hoe beter

Kinderen en jongeren moeten zo thuis mogelijk opgroeien

Hoe ontredderd, boos of onaangepast jongeren zich ook gedragen, ze horen niet achter gesloten deuren. De beste JeugdzorgPlus is een JeugdzorgPlus die niet meer bestaat, vinden Suzan Terweij (Parlan) en Joost Richards (Via Jeugd). Kleinschalig wonen of een behandelbus voor de voordeur zijn betere opties. En wat morgen al beter kan: zet in op relationele veiligheid, laat de controle los, durf te verliezen.

Wetenschapsjournalist Malou van Hintum spreekt met Suzan Terweij, hoofd zorgontwikkeling en betrokken bij Transferium, de jeugdzorgplus-afdeling van Parlan en Joost Richards, hoofd zorgpadontwikkeling en innovatie bij Via Jeugd, een jeugdzorgplus-organisatie.

Je kunt deze podcast ook beluisteren via jouw favoriete podcast-kanaal zoals Spotify, Apple Podcast en Google.

Deze podcast wordt gemaakt door StroomOP samen met BGZJ, Branches Gespecialiseerde Zorg voor Jeugd in aanloop naar StroomOPloop, het hybride congres voor jeugdhulpprofessionals die verder willen kijken en dieper willen graven om de jeugdhulp te verbeteren.

Meld je hier aan voor StroomOPloop voor jeugdhulpprofessionals