‘Jeugdhulp is klaar voor een stroomopwaartse verandering. Het is van belang om ook hier het perspectief van jongeren en ouders mee te nemen om daadwerkelijk passende zorg en onderwijs te kunnen leveren. Ik geloof in de kracht van theorie, praktijkervaringen van professionals en ervaringskennis van de doelgroep als samenspel om zo de meest duurzame zorg en onderwijs te realiseren.

Samen, écht samen hand in hand voor een betere zorg- en onderwijsstelsel met liefdevolle ogen vanuit de zorg naar de mens, met de nadruk op de kinderen en jeugdigen. Zij zouden ten alle tijden liefde moeten voelen, ook door het systeem’.

Mohini is ervaringsprofessional. Bij de start van StroomOP spraken we met Mohini over haar rol binnen StroomOP, over waarom stroomopwaartswerken van belang is en wat dat inhoudt. Bekijk de video (links).

Twee jaar later voerden we dat gesprek nogmaals.

We vroegen haar wat StroomOP heeft opgeleverd? En waar zij zich mee bezig heeft gehouden om de zorg voor kwetsbare kinderen en gezinnen beter en liefdevoller te maken. Tot slot vroegen we haar aan wie ze de peddel doorgeeft. Bekijk de video (rechts).