Problemen los je niet op als je de context negeert waarin ze ontstaan

Het heeft zelden zin om kinderen los van hun ouders te behandelen, zeggen Femy Wanders (klinisch psycholoog, behandelaar bij Accare) en Jessica Vervoort (orthopedagoog-generalist bij Koraal en onderzoeker). Want kinderen met problemen hebben vaak ouders die ook hulp kunnen gebruiken. Samen en gelijktijdig behandelen, dus. Zo mogelijk thuis, zo nodig in een instelling. Dat laatste gebeurt bij de behandelmethode KINGS, Kind In Gezond Systeem.

In StroomOP, de podcast voor steeds betere jeugdhulp, gaan we op zoek naar hoe we kinderen met complexe problemen de juiste steun en begeleiding kunnen geven, waardoor ze stevig in het leven kunnen staan. Ook willen we leren wat ervoor nodig is om complexe problemen zo veel mogelijk vóór te blijven. In acht afleveringen vertellen bevlogen jeugdhulpverleners hoe volgens hen de jeugdhulp beter kan. Vandaag beter dan gisteren, en morgen beter dan vandaag. De podcast wordt gepresenteerd door wetenschapsjournalist Malou van Hintum .

In deze podcast spreekt Malou van Hintum met klinisch psycholoog Femy Wanders van Accare en orthopedagoog-generalist en wetenschappelijk onderzoeker Jessica Vervoort van Koraal.

Je kunt deze podcast ook beluisteren via jouw favoriete podcast-kanaal zoals SpotifyApple Podcast en Google.

StroomOP Podcast voor steeds betere jeugdhulp, wordt gemaakt door StroomOP samen met BGZJ (Branches Gespecialiseerde Zorg voor Jeugd) in aanloop naar de StroomOPloop op 10 december a.s., het hybride congres voor jeugdhulpprofessionals die verder willen kijken en dieper willen graven om de jeugdhulp te verbeteren.

Meld je hier aan voor StroomOPloop voor jeugdhulpprofessionals

Luister hier naar podcast nr.1. Hoe minder JeugdzorgPlus, hoe beter

Luister hier naar podcast nr.2. Voor veilig opgroeien bestaat geen recept

Luister hier naar podcast nr. 3. Hulp op maat geef je samen

Luister hier naar podcast nr. 4. Vroegsignalering en vroeghulp kunnen ontwikkelingsproblemen voorkomen

Luister hier naar podcast nr. 5. Elk kind verdient een thuis

Meer informatie