Risico’s en niet-weten (ver)draag je samen.

Besef als hulpverlener dat je werk doet waarin maakbaarheid een illusie is en veiligheid veel definities heeft, zeggen Sanne Eggen (Team Jeugd gemeente Brunssum) en Anita Kraak (Nederlands Jeugdinstituut). Wat daarbij niet helpt: uit angst voor je eigen veiligheid de boel op papier dichttimmeren. Wat veiligheid in gezinnen wel helpt: met lef inzetten op verbinding en vertrouwen.

In StroomOP, de podcast voor steeds betere jeugdhulp, gaan we op zoek naar hoe we kinderen met complexe problemen de juiste steun en begeleiding kunnen geven, waardoor ze stevig in het leven kunnen staan. Ook willen we leren wat ervoor nodig is om complexe problemen zo veel mogelijk vóór te blijven. In acht afleveringen spreekt wetenschapsjournalist Malou van Hintum met bevlogen jeugdhulpverleners over hoe volgens hen de jeugdhulp beter kan. Vandaag beter dan gisteren, en morgen beter dan vandaag.

In deze tweede podcast spreekt wetenschapsjournalist Malou van Hintum met gedragswetenschapper Sanne Eggen van Team Jeugd, gemeente Brunssum en arts Anita Kraak van het Nederlands Jeugdinstituut.

Je kunt deze podcast ook beluisteren via jouw favoriete podcast-kanaal zoals Spotify, Apple Podcast en Google.

StroomOP. Podcast voor steeds betere jeugdhulp, wordt gemaakt door StroomOP samen met BGZJ (Branches Gespecialiseerde Zorg voor Jeugd) in aanloop naar de StroomOPloop, het hybride congres voor jeugdhulpprofessionals die verder willen kijken en dieper willen graven om de jeugdhulp te verbeteren.

Meld je hier aan voor StroomOPloop voor jeugdhulpprofessionals.

Beluister hier podcast nr.1. ‘Hoe minder JeugdzorgPlus, hoe beter’.