StroomOPloop, online inspiratie congres
donderdag 10 december 2020
Wat?
De StroomOPloop is een oploop in de (letterlijke) zin van een samenscholing rondom visie & ambitie, koers en (praktische) kennis ten behoeve van betere jeugdhulp.
Hoe?
StroomOP, de podcast voor steeds betere jeugdhulp werd gemaakt in aanloop naar de StroomOPloop, het online congres voor jeugdhulpprofessionals die verder wilden kijken en dieper wilden graven om de jeugdhulp te verbeteren. In acht afleveringen vertelden bevlogen jeugdhulpverleners hoe volgens hen de jeugdhulp beter kan. Rooms in Clubhouse gaven de gelegenheid om gezamenlijk in gesprek te gaan om ideeën hoe te leren en te verbeteren in de jeugdhulp te delen.
Waarom?
De StroomOPloop heeft als doel professionals uit het brede veld van jeugdhulp en onderwijs, alsmede beleidsmakers en beïnvloeders uit te dagen, te inspireren en motiveren om het perspectief op een betere jeugdhulp te verdiepen, bij te stellen en/of te verbreden.
Resultaten
- De 8 podcasts zijn op dit moment door ruim 6.000 unieke professionals beluisterd. o.a via Spotify en ze staan vermeldt op deze site.
- Het online event vond op 10 december 2020 plaats en bijna 500 professionals schreven zich in (84% jeugdprofessionals).
- De video’s die van de verschillende ‘talks’ werden gemaakt, worden nog steeds teruggekeken en geluisterd (1.471 keer, 1 dec. t/m 28 sept.).
- 8.300 bezoekers (7.886 nieuwe bezoekers) BGZJ-website in campagne-periode (1 okt. t/m 1 jan.)
- 23.599 paginaweergaven BGZJ-website (periode idem)
- In maart en juni is in totaal 6 keer via Clubhouserooms een dialoog tussen jeugdhulpprofessionals gehouden (Club StroomOP, iedere dinsdag van 20.30 tot 21.15u).
- StroomOP als beweging waar je bij wilt horen: professionele, energieke, eigentijdse en goed verzorgde communicatiemiddelen.
- Er zijn eind 2021 nog 6 extra podcastafleveringen gemaakt.
Lessen geleerd uit de StroomOp beweging
Het ‘verhaal’ van StroomOP dat vertelt zichzelf door en jeugdhulprofessionals gingen echt ‘aan’ op het stroomopwaarts werken en hadden veel interesse in hoe je dat vervolgens kunt doen. De positiviteit die ervan uit gaat (het kan wel) brengt positieve energie in een veld dat iedere dag opnieuw voor grote en complexe uitdagingen staat.