Zorg voor een vaste plek en zo veel tijd als nodig.

Jongeren die worden doorgeschoven van de ene naar de andere jeugdinstelling, verdienen een plek waar ze onvoorwaardelijk mogen blijven. Waar ze boos, moeilijk en vervelend mogen zijn, zonder risico op straf of overplaatsing. Alleen zo kunnen ze vertrouwen opbouwen in de buitenwereld en zichzelf, en zelfstandig worden. Dat zeggen Karen de Ruiter (GZ-psycholoog en gedragskundige, Parlan) en Alex de Bokx, (oprichter van de Dushi-huizen).

In StroomOP, de podcast voor steeds betere jeugdhulp, gaan we op zoek naar hoe we kinderen met complexe problemen de juiste steun en begeleiding kunnen geven, waardoor ze stevig in het leven kunnen staan. Ook willen we leren wat ervoor nodig is om complexe problemen zo veel mogelijk vóór te blijven. In acht afleveringen vertellen bevlogen jeugdhulpverleners hoe volgens hen de jeugdhulp beter kan. Vandaag beter dan gisteren, en morgen beter dan vandaag. De podcast wordt gepresenteerd door wetenschapsjournalist Malou van Hintum .

In deze podcast spreekt Malou van Hintum met gz-psycholoog en gedragswetenschapper Karen de Ruiter van Parlan en Alex de Bokx, oprichter van de Dushi-huizen.

Je kunt deze podcast ook beluisteren via jouw favoriete podcast-kanaal zoals SpotifyApple Podcast en Google.

StroomOP Podcast voor steeds betere jeugdhulp, wordt gemaakt door StroomOP samen met BGZJ (Branches Gespecialiseerde Zorg voor Jeugd) in aanloop naar de StroomOPloop, het hybride congres voor jeugdhulpprofessionals die verder willen kijken en dieper willen graven om de jeugdhulp te verbeteren.

Meld je hier aan voor StroomOPloop voor jeugdhulpprofessionals

Luister hier naar podcast nr.1. Hoe minder JeugdzorgPlus, hoe beter

Luister hier naar podcast nr.2. Voor veilig opgroeien bestaat geen recept

Luister hier naar podcast nr. 3. Hulp op maat geef je samen

Luister hier naar podcast nr. 4. Vroegsignalering en vroeghulp kunnen ontwikkelingsproblemen voorkomen

Meer informatie?

Bekijk ook het StroomOP-project ‘Jeugdhulp Plus Thuis’